2021-12-13 10:09:52• hírek • Bede Emőke

A szatmári rendőrök is csatlakoznak az Europol által szervezett tiltakozóakcióhoz

„December 13-tól kezdődően áttérünk a tiltakozás második fázisába, azaz országszerte a prefektusi hivatalok elé vonulunk, majd december 16-án a belügyminisztérium épülete előtt, egy nappal később pedig a három kormánypárt székháza előtt leszünk jelen” – tájékoztat legfrissebb közleményében az Europol rendőrségi szakszervezet.

A szakszervezet szerint roppant fontos, hogy ezeken a megmozdulásokon a rendőrök minél nagyobb számban vegyenek részt, ugyanis csak így lehet rábírni a kormányt, hogy a 153/2017-es, közpénzből fizetett személyzet bérezésére vonatkozó törvényt a gyakorlatban is alkalmazzák. Ugyanakkor nagyra értékelik azon több ezer kolléga aktív részvételét is, akik december 1-től a tapasztalt szabálytalanságokért nem pénzbírságot, hanem csupán figyelmeztetést adtak. A tiltakozási hullám első fázisa ugyanis elérte a célját, a pénzügyminisztérium ugyanis elismerte, hogy a demonstráció célkitűzése jogos és alkalmazni kell a bértörvényt.


„A 2022-es bérezéssel kapcsolatos kormányzati szándékokra azonban egyelőre nincs garanciánk, és nem bízhatunk a politikusok szavaiban sem. Meggyőződésünk, hogy ha folytatjuk a bejelentett akciókat, akkor meghallják a hangunk, és megkaphatjuk mi is, ami törvény szerint jár nekünk” – írja a szakszervezet. Mindezeken túl az Europol hamarosan egy olyan formanyomtatványt is közzétesz a kollégák számára, mely által 2022. január 1-től elutasíthatják a túlórákat és mindazon járványügyi feladatokat, amik a munkaköri leírásukban nem szerepelnek.


A közleményben közölt részletek szerint a Szatmár megyei rendőrök is csatlakoznak a megmozduláshoz, így Szatmárnémetiben december 15-én 10 és 12 óra között várható, hogy utcára vonulnak az egyenruhások.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: